۹ راهکار برای داشتن ارتباط صمیمانه و موثر با کودک

اکثر پدر و مادرها دغدغه این را دارند که چیکار کنند تا بتونند ارتباط خوبی با کودکشان داشته باشند.

برای برقراری ارتباطی مدثر و صمیمانه با کودک میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

۱-هر روز حداقل یکبار به کودکتان بگویید دوستش دارید. حتی روزهایی که کلی شیطنت کرده و از دستش عصبانی هستید و یا روزهایی که با او سر موضوعی اختلاف نظر دارید. اتفاقاً در همچین روزهایی حتما بهش بگوید دوستش دارید. با این کارتان این پیام را بهش منتقل می کنید که “من بی قید و شرط دوستت دارم. حتی اگه از دستت عصبانی باشم و یا باهات توافق نظر نداشته باشم باز هم دوست دارم”.
بهترین زمان برای گفتن دوست دارم به فرزند: قبل از خواب- قبل از رفتن به مدرسه- بعد از برگشت از مدرسه.

۲- با کودکتان یک اسم خاص یا کلمه رمز بسازید. کلمه رمزی که محرمانه، مثبت و خاص باشد تا بتوانید برای تقویت عشق و علاقه بین خودتان و کودک از آن استفاده کنید. کلمه رمز یه معنای خاص داشته باشد که فقط شما و کودکتان از آن باخبر باشید.

۳- قبل از خواب برای کودکتان قصه بگویید یا کتاب قصه مورد علاقه اش را برایش بخوانید. بچه ها اینکار شما را هرگز فراموش نمیکنند.

۴- یک موقعیت خوب برای برقراری رابطه صمیمی با کودک زمانی است که به شما در کارهای خانه کمک میکند. این زمان را هرگز از دست ندهید.

۵-با کودکتان بازی کنید. در بازی کردن با او پیشقدم بشوید و از او بپرسید: «دوست داری باهات بازی کنم؟ میای با هم بازی کنیم؟ میخوایم با هم توپ بازی کنیم؟ و …».

۶- فرصت طلایی با هم غذا خوردن رو از دست ندهید. اینکار باعث میشود اعضا خانواده ارتباط بهتری با هم برقرار کنند و درباره مسائل روزمره با هم صحبت کنند. یادمان باشد میز غذا فقط جای تعامل با بچه هاست و نه مکانی برای تربیت آنها.

۷- برای ارتباط دو نفره با کودکتان برنامه ریزی کنید. دو نفری با هم بیرون بروید و ضمن تفریح با هم صحبت کنید. این زمان حتی اگه خیلی کم (بیست یا سی دقیقه) باشد باز هم اثر فوق العاده ایی روی رابطه شما با کودک تان می‌گذارد.

۸- به انتخاب های کودکتان احترام بگذارید. شاید خیلی وقت ها انتخاب هایش را دوست نداشته باشید و برایتان خوشایند نباشد ولی با احترام به انتخاباهای کودک هم ارتباط صمیمانه ایی با او برقرار می کنید و هم خلاقیتش را تقویت میکنید.

۹- و مهم ترین نکته این که با کودک تان خاطره سازی کنید. هیچ چیز لذت بخش تر از این نیست که در آینده فرزندتان وقتی به عقب برمیگردد به یاد بیاورد که چقدر برای پدر و مادرش عزیز بوده و چه خاطرات شیرینی با آنها دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وقتی نیچه گریست

۱ نویسنده: اروین یالوم مترجم: سپیده حبیب نشر: قطره تعداد صفحات: ۵۱۲ موضوع: رمان روانشناختی ۲ از مشهورترین کتاب های اروین یالوم است. اولین بار

ادامه مطلب »

تهران در بعد از ظهر

دست خودم نیست، من موهای منیژ را بیشتر از هر چیزی توی این دنیا دوست دارم … . یعنی اول موهای منیژ را دوست دارم،

ادامه مطلب »

شوهر آهو خانم

شوهر آهو خانم را وقتی خواندم که کنکور ارشدم را داده و منتظر نتایج بودم. همزمان با خواندن این کتاب فیلم شهرزاد فصل اول را

ادامه مطلب »

کافه پیانو

کتابی از فرهاد جعفری که انتشارت چشمه آن را منتشر کرده. اولین نوشتۀ فرهاد جعفری اولین بار در سال ۸۶ منتشر شد و تا تابستان

ادامه مطلب »

این کتاب را ممنوع کنید

این کتاب را ممنوع کنید نویسنده: آلن گرتز مترجم: سارا عاشوری نشر: پرتقال تعداد صفحات: داستانی نوجوانانه دربارۀ کتاب و اهمیت آن در تعلیم و

ادامه مطلب »

بچه های امروز معرکه اند

بچه های امروز معرکه اند نویسنده: عزیز نسین مترجم: داود وفایی نشر: مرکز تعداد صفحات: ۲۰۰ نامه نگاری های دو دوست و همکلاسی به نام

ادامه مطلب »