انواع هوش در کودکان

بهتر است پدر و مادرها و تمام کسانی که با کودکان سروکار دارند، با انواع هوش آشنایی داشته باشند.
در این صورت آنها می توانند با انجام اقدامات لازم به شکوفایی و افزایش هوش کودکان کمک کنند.

روانشناسان معتقدند که دو سال اول زندگی دوره طلایی رشد مغزی کودک است.
اقدامات والدین در این دو سال تأثیر بسیاری در رشد مغزی کودک دارد.

در این مطلب درباره انواع هوش و در مطالب بعدی درباره راهکارهایی عملی برای افزایش انواع هوش در کودکان مینویسم.

هوش تعاریف متعددی دارد.

در تعریف هوش مینوان به ظرفیت تفکر انتزاعی، درک، ارتباط، برنامه ریزی، یادگیری، استدلال، و مهم تر از همه حل مسئله اشاره کرد.

متخصصان انواع مختلفی از هوش را معرفی کرده اند.

هاوارد گاردنر در سال ۱۹۸۳ نظریه هوش های چندگانه را مطرح کرده.

انواع هوش از نظر گاردنر:

۱- هوش زبانی: توانایی پردازش کلمات، زبان و معنای کلامی. این نوع هوش در شاعرانف وکلا، روزنامه نگاران و رمان نویسان از برجستگی خاص برخوردار است.

۲- هوش منطقی و ریاضی: توانایی پردازش اعداد، الگوهای ریاضی و منطقی و عملیات. این نوع هوش از جمله در علمای منطق، دانشمندان علوم تجربی و ریاضیدانان از برجستگی خاص برخوردار است.

۳- هوش موسیقیایی (هوش ریتمیک): توانایی پردازش صدا و ریتم و همچنین معنایی که از آن ها گرفته شده است. این نوع هوش از جمله در موسیقی دانان و نوازندگان برجستگی خاصی دارد.

۴- هوش فضایی: توانایی پردازش اشکال، آرایه ها و جهت ها و همچنین معانی مشتق شده از آن ها. این نوع هوش از جمله در نقاشان، معماران، شطرنج بازان، خلبانان، دریانوردان و جراحان از برجستگی خاص برخوردار است.

۵- هوش ذهنی-جنبشی (هوش حرکتی-جنبشی): توانایی پردازش احساسات، حرکت و هماهنگی و دستکاری اشیاء با بدن فرد. این نوع هوش از جمله در ورزشکاران، رقاصان، هنرپیشگان و جراحان از برجستگی خاص برخوردار است.

۶- هوش بین فردی: توانایی پردازش اطلاعات مربوط به افراد دیگر و تعامل اجتماعی مانند احساسات، نیازها و نیت های اطمینان. این نوع هوش از جمله در معلمان، درمانگران، فروشندگان و سیاتمداران از برجستگی خاص برخوردار است.

۷- هوش درون فردی: توانایی پردازش مفاهیم و احساسات مرتبط با خود، از جمله تفکیک احساسات خود، مدل های ذهنی و خود شناختی. ناظر بر شناخت دقیق فرد از خویشتن (علایق، تمایلات، ضعف ها، قوت ها و دل مشغولی ها) است و فرد برخوردار از این نوع هوش اصطلاحاً دارای قدرت برقراری ارتباط با خویشتن است.

۸- هوش طبیعی: توانایی پردازش لیست ها و دسته ها و طبقه بندی و ساخت مدل ها بر اساس ویژگی های پدیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کافه پیانو

کتابی از فرهاد جعفری که انتشارت چشمه آن را منتشر کرده. اولین نوشتۀ فرهاد جعفری اولین بار در سال ۸۶ منتشر شد و تا تابستان

ادامه مطلب »

این کتاب را ممنوع کنید

این کتاب را ممنوع کنید نویسنده: آلن گرتز مترجم: سارا عاشوری نشر: پرتقال تعداد صفحات: داستانی نوجوانانه دربارۀ کتاب و اهمیت آن در تعلیم و

ادامه مطلب »

بچه های امروز معرکه اند

بچه های امروز معرکه اند نویسنده: عزیز نسین مترجم: داود وفایی نشر: مرکز تعداد صفحات: ۲۰۰ نامه نگاری های دو دوست و همکلاسی به نام

ادامه مطلب »

بیگانه

بیگانه نویسنده: آلبر کامو مترجم: لیلی گلستان نشر: مرکز تعداد صفحات: ۱۷۶ اولین رمان کلاسیک بعد از جنگ و اولین اثر کامو یکی از مهمترین

ادامه مطلب »

طرحواره وابستگی

• به تنهایی نمی توانم گلیم خودم را از آب بیرون بکشم. • زندگی برای افرادی که این طرحواره را دارند، بسیار طاقت فرسا استو

ادامه مطلب »