درس های نینی-1

در سری درس های نینی قصد دارم نکات مهم و کاربردی تربیت فرزند را بنویسم. نکاتی که لازم است هر پدر و مادری بدانند.

 

1

تربیت را از خودمان شروع کنیم. پدر و مادر برای این که بتوانند فرزندشان را خوب تربیت کنند، ابتدا باید خودشان را تربیت کنند. کودکان آینه وجود والدین و والدین الگوی فرزندان هستند. پس باید قبل از هر چیزی روی خودمان کار کنیم.
تربیت خوب نتیجه ی تربیت خوب است (چه جمله سنگینی نوشتم).

2

برای داشتن کودکی باهوش و سرزنده کارهای زیر را انجام دهیم:
هر روز برای کودکمان کتاب بخوانیم.
اجازه دهیم فرزندمان با همسالانش بازی کند.
خودمان با او بازی کنیم.
بگذاریم کودکتان نقاشی بکشد و خودمان هم او را همراهی کنیم.

 

3

اگر کسی از کودکمان سوالی پرسید، به جای کودک پاسخ ندهیم. به کودک فرصت بدهیم خودش به سوالات مربوط به خودش پاسخ دهد. اینکار به افزایش اعتماد به نفس او کمک می کند.

4

در شیوه تربیتی خود هرگز از تنبیه بدنی استفاده نکنیم. تنبیه بدنی فقط باعث تحلیه حس عصبانیت ما می شود و هیچ اثر تربیتی مثبتی ندارد.

 

5

در برابر گریه و قهر کودک برای رسیدن به خواسته هایش هرگز تسلیم نشویم. کودک از این دو ابزار استفاده می کند تا ما را وادار به کوتاه آمدن در برابر خواسته اش کند. اگر یکبار کوتاه آمدیم، مجبوریم هر بار کوتاه بیاییم.

 

6

برای کودکمان قصه بخوانیم یا تعریف کنیم. تحقیقات نشان داده اند کودکانی که در سنین قبل از دبستان قصه شنیده اند، در دوران مدرسه شکل نوشتاری کلمات و معنای آنها را بهتر و زودتر درک می کنند.

 

7

والدین باید در تربیت فرزند با یکدیگر هماهنگ باشند. در صورت ناهماهنگی ممکن است کودکی وابسته، منفعل، پرخاشگر و یا مضطرب تربیت کنند.

 

8

اگر پدر و مادری در تربیت فرزند با یکدیگر هماهنگ نیستند؛ باید این مسئله را مانند راز بین خودشان نگه دارند و اجازه ندهند فرزندشان از آن باخبر شود.

 

9

به بچه هایمان لقب های بد نسبت ندهیم. به دیگران هم اجازه اینکار را ندهیم. به کودک یاد بدهیم اجازه ندهد دوستانش او را با لقب های بد صدا بزنند.

 

10

کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه نکنیم. مقایسه نابودکننده اعتماد به نفس کودک است و باعث خود کم بینی کودک می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آشغالدونی

«بذار برات بگم مریض خونه چه جور جائیه. مریض خونه همینه که هس، بعضی‌ها خیال می‌کنن مریض خونه جائیه که مریضا میرن اونجا می‌میرن و

ادامه مطلب »

محرمانگی تماس

چند وقت پیش کتاب «اخلاق در مشاوره و روان شناسی» نوشتۀ دکتر حسینیان را خواندم. در بخشی از کتاب از اصطلاحی به نام «محرمانگی تماس»

ادامه مطلب »

سال بلوا

«گفتم چند دقیقه این جا بنشین و به من تکیه بده. گفت کارم از تکیه گذشته، دلم می خواهد توی بغلت بمیرم» 1 نام کتاب:

ادامه مطلب »

طنز فاخر سعدی

1 نام کتاب: طنز فاخر سعدی نویسنده: ایرج پزشکزاد نشر: شهاب تعداد صفحات: 205 موضوع: ادبیات و شعر فارسی 2 دومین اثر از پزشکزاد که

ادامه مطلب »