همه بابا و مامان ها دغدغه این را دارند که کی پول توجیبی دادن به فرزند را شروع کنند؟ چقدر پول توجیبی بدهند؟ اصلا پول توجیبی دادن لازم است؟ بعضی از بابا و مامان ها به بچه هایشان تا سن نوجوانی پول توجیبی نمیدهند و اینکار را لازم نمی دانند. دیدگاه آنها این است که بچه احتیاجی به پول ندارد. هر چه خواست خودمان برایش میخریم. آیا این دیدگاه، دیدگاه درستی است؟ و …
والدین باید اصول صحیح پول توجیبی دادن به بچه ها را بدانند. هر چه در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشند، راحت تر میتوانند آن را مدیریت کنند و بدون تنش از این مسئله رد شوند.
من در ادامه نکات را در این باره برای شما مینویسم.
1
از شش سالگی به بعد پول توجیبی دادن به فرزندتان را آغاز کنید. چرا؟ چون کودکان در این سن اعداد را می شناسند. شمارش بلدند. پس وقتش است که مدیریت مالی پول و پس انداز کردن را هم یاد بگیرند.
2
با افزایش سن مبلغ پول را بیشتر کنید. چون نیازهای بچه ها با افزایش سن بیشتر می شود.
3
افراط و تفریط نکنید. یعنی از دادن مبالغ خیلی زیاد یا خیلی کم به فرزند دست بردارید.
4
اگه میخواهید پس انداز کردن را به راحتی و با یه روش ساده به فرزند خود یاد بدهید، کافی است برایش یه قلک بخرید و اختیار پول هایش را به دست خودش بدهید.
5
پول توجیبی باید تحت هر شرایطی پرداخت شود. پس پول توجیبی دادن را به انجام کار یا وسیله ایی مربوط نکنید. به طور مثال: در ازای وظایفی مانند درس خواندن، کمک در کار خانه و تمیز کردن اتاقش به بچه پول ندهید. اینها کارهای است که بچه موظف است انجام دهد.
از پول توجیبی به عنوان ابزاری برای کنترل فرزندتان یا تشویق و تنبیه او استفاده نکنید.
6
برای پول بچه تعیین تکلیف نکنید. البته اگر برای استفاده از پولش راهنمایی خواست حتما اینکار رو بکنید. ولی تعیین تکلیف برای پول بچه ممنوع است. نهایتاً این بچه ها هستتند که باید پول توجیبی شان را مدیریت کنند.
ممکن است استرس این را داشته باشید که مبادا پول هایش را اشتباه خرج کند و آنها را هدر دهد. اشکالی ندارد. اجازه بدهید در استفاده از پولش شکست بخورد و تجریه کسب کند. درس اندوخته ایی می شود برای بزرگسالی اش و یاد می گیرد در آینده چطور مسائل اقتصادیش را حل کند.
7
پول توجیبی را سر وقت تعیین شده به بچه بدهید. در ماه یا هفته یک روز را تعیین کرده و در همان روز پول توجیبی بچه را بدهید. دیر یا زود نکنید. بهرحال فرزندتان برای پولش برنامه ریزی ها دارد.
8
به بچه ها روزانه پول ندهید. با اینکار بچه ها یاد نمی گیرند پول خود را برای بازه زمانی طولانی مدیریت کنند. میتوانید به بچه ها سه روزی یکبار، هفته ایی یکبار یا ماهانه پول توجیبی بدهید.
9
بهترین حالت این است که پول توجیبی کودکان تا قبل از نوجوانی به صورت هفتگی پرداخت شود. در سنین نوجوانی به صورت ماهانه به فرزندتان پول توجیبی بدهید.
10
درباره پول توجیبی دادن به بچه ها منطقی رفتار کنید و احساساتی نشوید. با درخواست کودک برای افزایش مبلغ پول فوری موافقت نکنید. وقت بخواهید، مسئله را بررسی کنید و اگر احتیاجی بود مبلغ را افزایش دهید. در این مواقع بچه ها به هر ترفندی متوسل می شوند تا حرف خود را به کرسی بنشانند. گریه می کنند، قهر می کنند، عصبانی می شوند و داد و فریاد راه می اندازند. لطفا شما احساساتی نشوید و کاری که درست است را انجام دهید.
11
مبلغ مشخصی را در زمان مشخصی تعیین کرده و به فرزندتان پرداخت کنید. این اشتباه است که هر وقت و هر چقدر فرزندتان پول خواست آن را در اختیار او بگذارید.
با این کار فرزند شما مدیریت پول و برنامه ریزی برای استفاده از آن را یاد می گیرد. مهارتی که در بزرگسالی به آن احتیاج پیدا می کند و برایش مفید خواهد بود.
12
مبلغ پول باید با توجه به سن کودک، شرایط مالی خانواده، شرایط دوستان کودک و… تعیین شود.
13
پول کودک باید متناسب با نیازهایش باشد. اگر کمتر از مقدار موردنیازش به او پول دهیم اعتمادبه نفسش کاهش پیدا کرده و حس ناتوانی در او شکل می گیرد.
اگر بیشتر از نیاز کودک به او پول بدهیم، کودک هرگز تلاشی برای مدیریت پولهایش نمی کند. مدیریت پول را یاد نخواهد گرفت و این روند تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند.
14
اگر کودک پول توجیبی نخواست این نشانه خوبی نیست و باید مورد بررسی قرار بگیرد. کودکی که پول توجیبی نمیخواهد یا اعتماد به نفس کمی دارد یا ترس از بزرگ شدن دارد.
15
پول توجیبی صرف نیازهای ضروری نمی شود. نیازهای ضروری را باید والدین برآورده کنند. در واقع پول توجیبی برای برطرف کردن خواسته هایی به جز نیازهای روزانه است.
پس. نوشت: این مطلب به مرور کامل تر می شود.
2 پاسخ
سلام خانم رهپیما، پست شما بسیار مفید و بجا بود. ممنونم که این مطالب ارزشمند را به اشتراک گذاشتید.
بسیار عالی بود و مشتاقانه منتظر خواندن پستهای جدید شما هستم،🌷
سلام خانم صادقی عزیزم. ممنونم که پیگیری میکنین. خیلی برام ارزشمنده