درس های نینی-۵

اگر در وجود فرزندانمان چیزی وجود دارد که آرزو داریم تغییرش دهیم، بهتر است اول ببینیم آیا آن چیز همانی نیست که باید در خود تغیییر بدهیم؟! /کارل یونگ/

۱

برای این که فرزندی خوب و سالم تربیت کنیم باید:
به او احترام بگذاریم
او را بی قید و شرط دوست داشته باشیم
با او منصفانه رفتار کنید.
با او به گونه ایی مثبت صحبت کنیم.
به او متناسب با سنش حق انتخاب بدهیم.

۲

اگر در فرزندپروی اشتباهاتی داشتی، خودت را بابت آنها سرزنش نکن. اشتباه کردن لازمۀ گذراندن هر مسیر است. از اشتباهاتت برای گذراندن مابقی مسیر درس بگیر.

۳

در سن یکسالگی غذا را جلوی کودک بگذارید واجازه بدهید خودش غذایش را با انگشت بردارد و بخورد. این کار موجب تقویت مهارت های حرکتی کودک می شود. تقویت مهارت های حرکتی کودکان نیز موجب افزایش عملکرد ذهنی و شناختی آنها می شود.

۴

هر نوع فعالیت حرکتی ساده مانند دویدن، شنا، دوچرخه سواری، سرسره بازی و … می تواند موجب تقویت هوش کودک شود.

۵

مادر عزیز، اگر دوست داری فرزندی مستقل و با اعتماد به نفس داشته باشی، دست از مادری کردن بیش از اندازه برای کودکت بردار. اجازه بده متناسب با سنش کارهای شخصی اش را خودش انجام دهد. خودش غذا بخورد، خودش لباسش را بپوشد، خودش بند کفشش را ببندد و … . با این کار به او این فرصت را داده اید که خودش و توانایی هایش را بشناسد، احساس خودارزشمندی کند و سرشار از اعتماد به نفس شود.

۶

لازم نیست ساعات زیادی از روز را به بازی با فرزندتان بگذرانید. یک ساعت بازی در روز کافی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سادگی

این روزها هیچ چیزی به اندازه سادگی برایم آرامش به همراه ندارد. غذایی که میخورم، لباسی که میپوشم، وسایلی که میخرم، کتابی که می‌خوانم و

ادامه مطلب »

شروع دوباره

در مرحله ایی از زندگیم قرار دارم که حس میکنم باید شروع کنم و بنویسم. نوشتن، در حال حاضر تنها راهی است که میتوانم با

ادامه مطلب »

آنچه امروز آموختم-۱۰

امروز صفحه ایی از کتابِ «نوشتن با تنفس آغاز می شود» درسی بزرگ دربارۀ نوشتن به من آموخت. بیایید با هم این صفحه را بخوانیم.

ادامه مطلب »